KIŞIN BODRUM TATİLİ

Kışın Bodrum'a tatile mi gidilirmiş, hem de nasıl gidilir. Hele bir de gittiğiniz tarihlerde İstanbul' da kar esareti varsa nasıl gidilir anlatayım;

Başlamadan en son yazacağımı baştan söyleyeceğim; ben Bodrumun kışına bayıldım.

Bodrum cuma pazarı, tazeye gel...

Bodruma yerleşmek fikri ortaya çıktıktan sonra Müge ve beni en çok düşündüren Bodrum'un kış aylarının nasıl olduğuydu. Bu konu hakkında Bodrum'da yaşayanlardan ve kışın bulunanlardan birçok bilgi aldık ancak deneyimlememiz lazımdı. Ve iki günlük bodrum kış tatilimiz Cuma sabah 07:45 uçağının havalanmasıyla başladı. İstanbul'a beklenen kar henüz düşmemişti ama Bodrum'da bizi sağlam bir lodos karşıladı bu sebepten inişimiz biraz sarsıntılıydı.
Havalananından Havaş ile Bodrum'a geldik, otogarda inmemizle kendimizi cuma pazarında bulmamız bir oldu. Her şey çok taze ve güzel görünüyordu. Mandalina, portakal ve limon dışında fiyatlar İstanbul pazarları ile yarışır durumdaydı. Hep böyle midir yoksa hava şartlarından mıdır bilmiyorum.

Bodrumun çıkışındaki teyzeden kıymalı su böreği ve otlu peynirli böreklerimizi aldık ve doğruca denizciler kahvesinin yolunu tuttuk. Denizciler kahvesinin ön tarafındaki masalar fazla rüzgar almaz diye düşündük. Çaylarımızı lodosun yelkenli direklerinde çaldığı şarkılar ile yudumladık. İkinci çaylarımızın yarısına gelmiştik ki lodos bardaklarımızı havalandırdı ve yere çarptı. Biz de kalkma zamanının geldiğini anladık. Tüm gün sıcaklık ortalama 14 dereceydi, güneş hep yüzünü gösterdi ve içimizi ısıttı.

Kışın Bodrum sokakları
Bodrum'un kalabalık olmayacağını tahmin ediyorduk ama yazın adım atmakta zorlandığımız sokakların bu halini görmek çok çarpıcıydı. Bazı sokaklarda hayat tam anlamıyla durmuş gibiydi.

Öğlenden sonra dolmuşa binip Gölköy'e gittik. Gölköy ile Türkbükü iki komşu köy. Denizden ufak bir burun ayırıyor iki güzel koyu. Bunların isimlerini birleştirip Göltürkbükü ismini oluşturdular. Daha önce bahsetmiştim annem ve babam 15 yıldır buradalar, İstanbul'da yılda ortalama 3 hafta kalıyorlar. Göltürkbükü'nün Türkbükü olan kısmını anlatmama gerek yok mutlaka biliyorsunuzdur. Gölköy olan kısmının köy dokusu hala bozulmamış durumda. Sahilinde küçük otel ve pansiyonlar var, şuan hepsi kapalı tabi, ufak bir çarşısı var hepi topu 10 dükkan. Gölköy yarımadanın en yeşil beldelerinden ancak bizim beklentilerimiz doğrultusunda yaz kış yaşayabileceğimiz bir yer değil.


Göltürkbükü dağ yolu girişi


Bodrum bahçe limonları

Annemlerin yanına uğrayıp arabayı kaptıktan sonra Yalıkavak'a doğru yol aldık. Yollar yaz aylarıyla kıyaslayacak olursa bomboş diyebilirim. İleriki yazılarda bahsedeceğim iş sebeplerinden dolayı Bodrumda hedeflediğimiz yerleşim yeri Yalıkavak. Bu sebepten bu Bodrum kış tatilimizde Yalıkavak' ta daha çok vakit geçirmemiz gerekiyordu. Tilkicik koyunda Mare Suites'te yer ayırtmıştım.

Mare Suites oda manzarası - Tilkicik  Koyu Yalıkavak

Mare Suites'in bu sezonda verdiği hizmetten memnun kaldık. Ancak Tilkicik koyu tam bir şantiyeye dönmüş durumda, güzelim koyu bir yüzünde Aksoy inşaat diğer yüzünde Rönesans inşaat soluksuz projelerine devam ediyorlar. Dolayısıyla her yer hafriyat kamyonu, kepçe, dozer ve toz. Bunları dert etmemeye çalışarak Yalıkavak turumuza başladık. Eski ve yeni marina, şirin çarşısı, oğlumuz Ege'nin muhtemel ilkokulu, ara sokaklar derken epey bir yorulduk ve kendimizi Kavaklı köftecide bulduk. Köftesi çok lezzetliydi ancak porsiyonları çok küçüktü. Serçe parmak kalınlığında gelen 6 adet köfte. Fazla turistlik olmuş yazın yeterince iş yaptıkları belli.

Kavaklı Köfteci Yalıkavak

Yaklaşık 3 saatlik Yalıkavak turumuzdan anladığım çarşı ve marina civarında hareket var ancak bu bölgelerden biraz uzaklaşınca her yer terk edilmiş yazlık kıvamına bürünüyor. Genel olarak her yeri Bodrum merkez ile kıyaslanamayacak kadar sakin. Bir diğer gözlemim de Bodrum'da hayatın yavaş akması. Herkes dingin ve sakin, İstanbul'dan alışık olduğumuz koşuşturma burada yok. Ve en önemlisi insanların yüzünden mutlu olduklarını anlıyorsunuz. Göz göze geldiğiniz insanlar ile selamlaşabiliyorsunuz. İstanbul'un gri ruh halinden sonra bu detaylar çok iyi geldi.
Akşam rakı balık için arkadaşımın önerisi Keyf Restaurant'tı, bir diğer seçenek balıkçı Sait'ti. Tercihimizi Keyf'ten yana kullandık ve yediğimiz ahtapot ızgara ve jumbo karideslerden sonra doğru karar verdiğimizi anladık. Son derece salaş ve samimi bir mekan olan Keyfte hesabı ödedikten sonra da aynı mutluluğumuz devam etti.

Keyf Restaurantın Ahtapot ızgarası

Tüm gün devam eden Lodos fırtınasına ek olarak yağmur adeta bardaktan boşalırcasına tüm gece sürdü. Cumartesi günü Yalıkavak sokaklarını biraz daha pekiştirdikten sonra Gölköyümüze geri döndük ve Eyüp restaurantın enfes pideleriyle öğle yemeğini tamamladık. Ardından iki yıl önce Bodruma yerleşen arkadaşlarımızın evine konuk olduk. Yaşadıkları hayata tam not vererek akşam Bodrum'da Mahmut Kaptana gitmek için planlar yapmaya başladık. Plan diyorum çünkü ulaşımı toplu taşıma ile sağlayacaksanız Bodrumda planlama şart. Kış sezonunda minibüsler yarım saatte bir Bodrum'a gidiyor ve geliyor. Çeyrek geçe ve kala Türkbükün'den kalkan minibüsler beş dakika içinde Gölköy'de oluyor, yaklaşık 20 dakika sonra da Bodrum otogarda iniyorsunuz. Ancaak saat 21:00'dan sonra seferler 40 dakikada bir yapılıyor. Bu hesaplamalar sırasında bendeniz Mahmut Kaptan'da yer ayırtmayı unutmuşum. Yeni tanışmamıza rağmen mekanın emektar garsonu Bitez'li Bülent bize bir yerler ayarladı ve bizde Mahmut Kaptanın mezelerinden tatmaya başladık.

Mahmut Kaptan Bodrum

Mahmut Kaptan'ın menüsü çok çeşitli değil, az ama öz bir menüsü var. En iyi yaptığımı sunarım diyor ve çok da iyi yapıyor. Mezeler küçük tabaklarda servis ediliyor ve tadı damağınızda kalıyor. Ciğer tavası muhteşem, ahtapot salatasını, fava ve ızgarada börekleri kesinlikle tatmalısınız. Tam bir meyhane deneyimi sunan kaptan her akşam gemisinin başında. Buranın en ilginç özelliği yazın kapalı olması. Bodrum'da yazın kapalı olan ve sadece kışın açık olan bir mekan düşünün, herkes birbirini en az siması ile tanıyor. Çok seviyeli ve herkesin saygılı olduğu bir ortam var. Mahmut Kaptan'dan çıktığımızda Bodrum'da sıcaklık 2 dereceye kadar düşmüştü ve biz 10:20 dolmuşuna yetişebilmek için donar adım ilerliyorduk.

Pazar günü İstanbul'a dönüşümüz 14:45 Pegasus uçağıydı ama İstanbul'daki kar yağışı nedeniyle son ana kadar uçuşun iptal edilme riski vardı. Tatilimiz elimizde olmayan nedenlerden bir gün daha uzayabilirdi. Müge de ben de bunu hiç dert etmedik hatta için için istedik. THY hiç riske girmemiş tüm uçuşlarını iptal etmişti ancak Pegasus gayet güzel iniş kalkışlarla seferlerine devam ediyordu. Artık hangisi doğrudur tartışılır. Bu sırada tüm İstanbul halkı yıllardır kar görmemiş gibi sosyal medyayı kar fotoğraflarına boğmuş bize her anını yaşatmışlardı. 

Bodrum Belediyesi'ne ait Mahfel Restaurant'ta kahvaltımızı aşağıdaki manzaraya karşı yaptık. Hava soğuktu ancak gökyüzüne dikkatinizi çekerim. Kış ayında böyle ışıldayan güneşe alışık olmayan bir İstanbullu için her şey mükemmeldi. İstanbul'a dönüşümüz de sorunsuzdu.


Mahfel Restaurant'tan Kale manzarası

Kışın Bodrum'da güneşin güzel yüzü

Bu tatil ile kendimi Bodrum'a daha yakın hissetmeye başladım ve Bodruma yerleşmek konusunda heyecanım arttı. En kısa sürede Bodrumun kışını deneyimlemeye tekrar gideceğiz.

Yorumlar

  1. Bodruma' a yerleşmiş olan Ahmet Coka, elektrikli soba yerine odun sobası kullanmaya başlayınca soğuk derdinden kurtulmuş. Sizin için de önemli bir soru işaretiydi Bodrum soğuğu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Turgay bey, eşim için soğuk büyük dert ama en nihayetinde kış bu üşümek de lazım. Klima ve konvektör ısıtıcılarla hallettik şimdilik. Yerleşeceğimiz evin yapısına göre bir tercihte bulunacağız artık

      Sil
  2. yazın adım atamadığımız yerler, bu sakinlikte tanımakta bile zorlanıyor insan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Fatma hanım, tam anlamıyla hayat durmuş gibi, hatta bazı mağazalar camlarına "bodrum halkına iyi kışlar dileriz yazın görüşmek üzere" diye yazmışlar.

      Sil
  3. Merakla okudum. Ben Bodruma hic gitmedim sayenizde gezmis kadar oluyorum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, ilk fırsatta gitmelisiniz :)

      Sil
  4. Bodrum'un kış halini de sayenizde görmüş olduk :) Fiyatlar daha düşüktür sanırım kışın :) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konaklama kesinlikle daha ucuz, yeme içme yerleri ise fiyatlar İstanbul ile aynı sayılır, kışın yöre halkı ağırlıkta olduğu için kazıkçı mekanlar pek tutunamıyorlar. Kesinlikle kışını da görmenizi tavsiye ediyorum

      Sil
  5. Yazınızı keyifle okudum, maceranızı takipte olacağım, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, bakalım sonuç ne olacak :)

      Sil
  6. Bodrumlular asil Bodrum turist olmadığı zaman diyorlar. Haklılar da... Alabildiğince senin olur gökyüzü ve deniz. Umarım keyifli bir ömür sürersiniz oralarda😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son gidişimde ben de hak verdim kendilerine. Dilekleriniz için çok teşekkür ederim, bakalım hedefimize ulaşabilecek miyiz ?

      Sil
  7. Aslında bloğunuzu daha önce ziyaret etmiştim. İnşallah tüm pürüzleri giderip yerleşirsiniz Bodrum'a. Ne güzelmiş oralar öyle. Ben de gezmeyi çok isterim o tarafları da. Ve haklısınız İstanbul'da insanlar koşuşturmaktan mutlu olmayı unutuyor. Sevgiler ikinize de. Rabbim işlerinizi kolay kılsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika dilekleriniz ve destekleriniz için teşekkür ederim, daha zamanımız var, umarım başarılı olup mutlu oluruz, Hedef 2018 yaz.

      Sil
  8. Sayenizde Bodrum'un kış halini de görmüş olduk :)İyi gezmeler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, bu arada çizimleriniz bir harika tebrikler

      Sil
  9. Bodrum'un kışı da ayrı bir güzel görünüyormuş. :)

    YanıtlaSil
  10. Bodrum güzel bir yer ama yazın gerçekten çok kalabalık oluyor. Benim gibi sakinliği seven biri için fazla kalabalık :) Dilerim planlarınızı gerçekleştirirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 ay tahammül ettikten sonra 9 ay bodrum tam sizin seveceğiniz gibi, bu konu hakkında Müge' nin son yazısı şiddetle tavsiye olunur;
      http://hedefbodrum.blogspot.com.tr/2017/01/ocakta-ask-baskadr.html

      Sil
  11. Kaçıp gidesim geldi hocam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz bir kaçıp gitsek herkesi ağırlayacağım yeriniz hazır :)

      Sil
  12. Ne güzel bir hedef:)Ne güzel bir blog :) Hayallerinizin gerçekleşmesi ümidiyle... Umarım bende en yakın zamanda Bodrumu bloğuma ekleyebilirim :)
    http://2valiz4ayak.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz, Bodrumu sizin anlatımınızdan da dinlemek isteriz, blogunuzu heyecanla takipteyiz

      Sil
  13. Bodrum'u yazın gören biri olarak bu ıssızlığın kıymeti bilinmeli diye düşündüm hemen :) Adım atacak yer olmayan sokakları ne kadar da sakin duruyor şimdi. İnsanın bir şehri sevmesi ve ona alışması zor oluyor genelde. Umarım gönlünüzdeki gibi olur her şey. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kıymeti bilenlerden olacağımız kesin, tam da adaptasyon noktasında Müge'nin son yazısını okumanızı öneriyorum, biraz zorlayacak kendisini gibi
      http://hedefbodrum.blogspot.com.tr/2017/01/ocakta-ask-baskadr.html

      Sil
  14. Yazını okumuşum Mert oğlum. Sanırım ben oradaydım ve sadece okumuşum. Şimdi Müge kızımın yazısına yorum bıraktım, postunu tekrar okumuş oldum.
    Velhasıl İstanbul'un karlı yüzünü görmedim bu sene. İyi de oldu. Ben gençken çok karlı yerlerde durduğum için özenmiyorum, hele İstanbul'da kahırdır karlı günler.
    Resimler çok güzel. Ben de telefonumu patlatacağım neredeyse orada resim çekmekten. Flamingoları çektim bol bol bu sene. Bazen yayında kullanıyorum onları.
    Ziyaret uzun sürdü, yormayayım. İkinize de sevgiler oğlum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasınız, teşekkürler nezaketiniz için, sevgiler...

      Sil
  15. O sokakların böyle boş olacağını hiç tahmin etmezdim . 3 sene önce haziran ayında gitmiştik Bodruma .Havası çok hoşumuza gitmişti .
    Orada yaşayan bir tanıdığımız kışın çok rüzgar olduğunu , ilk zamanlarda sallanan balkon camekanlarından huzursuz olduğunu sonra alıştığından bahsetmişti .
    Mert bey blog adresinize yorumdan ulaştım . İzleme panelinden açılan kutuda adresiniz görünmüyor, gerekli düzeltmeleri yaparsanız iyi olur . SEVGİLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkan hanım gerçekten çok sakin. Büyük şehirlerde yaşayanlar ve Bodrumun sadece yaz halini görenler için inanılmaz geliyor.

      Sil
  16. Yazın kalabalığından nefret ettiğim yer Bodrum. Ama anlatımının keyfiyle kışında bir gidip salına salına gezmek istedim. Ellerinize sağlık..Bu arada bloguma yaptığınız ziyaret,yorumunuz ve takibiniz için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz teşekkür ederiz iadei ziyaretinize :)

      Sil
  17. Kış ne güzel gelmiş Bodrum'a, güzel bir yazıydı.
    Saygılar, efendim :)

    YanıtlaSil
  18. Merhaba , Bloğunuza tesadüf eseri rastladım. Biz de evli ve çocuklu olarak Bodruma yerleşme fikrini analiz eden bir aileyiz. Yazılarınızı okurken pek çok ortak yönün olduğunu farkettim. Bizim 10 yaşında bir oğlumuz var ve onun da adı Ege :) Ben de üşümekten ve gri havadan hiç hoşlanmıyorum :) Biz de Bodrumu kışın deneyimlemek için bu hafta Bodruma gidiyoruz :) Yazdıklarınız bizim için referans olacak. Gidip geldikten sonra daha net bir şekilde karar vereceğimizi düşünüyorum. Bizim için Egeye uygun bir okul bulmak önemli. Seyahatimizin bir kısmını okul ve ev araştırmak için harcayacağız. Geri kalan zamanda ise Bodrum ve içinde yaşayanları gözlemlemek ve enerjisini hissetmek olacak.Hayallerin gerçeğe dönüşmesi dileğiyle , Sevgiler
    Emine


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika, bizim gibi düşüncede olup buna cesaret edebilecek yürekli insanlarla tanışmak gerçekten harika. Biz daha yolun başındayız, sizin yerleşme planı daha yakın sanırım ? Sizin tecrübelerinizden yararlanacağız artık :) Gidip döndükten sonra tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyoruz, iyi gezmeler.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Biz bu sene düşünüyoruz. Ege 5.sınıfa Bodrum da başlasın istiyoruz. Ege İstanbuldan taşınmaya tepkili. Bu seyehat biraz da onu ikna etmek için:) Çocuklar büyüdükçe bu tip kararlar daha zor oluyor. Ama İstanbulda kalmaya devam ettikçe de doğa ile olan bağlantıları kopuyor. Doğada varolabilme becerileri İstanbulda pek de gelişmiyor. Umarım bu seyehat de bazı sorularımıza cevap bulabiliriz. Tecrübe ettiklerimizi de seve seve paylaşırız. Biz daha önce Ege ilkokula başlarken de bazı araştırmalar yapmıştık ama cesaret edememiştik. Şimdi ise keşke cesaret etseymişiz diye düşünüyorum. Dedim ya çocuklar büyüdükçe sanki daha zor oluyor.
      Herşeyin çok güzel olması dileğiyle,

      Sil
    4. Ne kadar ileride bu yaşlarını hatırlamıyor olsalarda arkadaşlık ilişkileri ve ayrılıklar onları etkiliyor. Her ne kadar istemesede Bodrumda daha mutlu olacağına eminim. Birazda ona göre planlarsanız tatili umarım ikna olur. Evcil hayvanınız yoksa bunu sunabilirsiniz :) Bizim planımızda Egeyi ilkokula Bodrumda başlatmak, 2018 Eylül bizim plan. İnce eleyip sık dokuyoruz adeta, umarım hedefimize ulaşırız, Bodrumdan döndükten sonra izlenimlerinizi heyecanla bekliyor olacağız. Sevgiler...

      Sil
  19. Hiç gitmeden aşık oldum Bodrum'a :) Fotoğraflar sıcacık. Büyükşehirde yaşadığımdan mütevellit çekip gitme hissi uyandırdı içimde. O pazardaki meyve sebzelerin tazeliği, güzelliği... Bir de koklayabilseydim keşke dedim. :) Ne kadar güzel bir hayaliniz, hedefiniz var. Takipte olacağım. :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Bizim hayalimiz büyükşehirde yaşamak zorunda olanların hayatı boyunca defalarca düşündüğü tartıştığı bir hayal, ne kadarına ulaşabileceğimizi göreceğiz bakalım, Teşekkürler güzel dilekleriniz için

    YanıtlaSil
  21. Hemennn geldim bloguna idae-i ziyaret :))
    Çok güzel yorumlayarak yazmışın. Daha önce hiç bodruma gitmediğim halde gitmiş kadar oldum, tanıdım :) Harikasın kalemine sağlık. Sevgiler....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuzu heyecanla bekliyoruz :)