Ocak'ta AŞK başkadır

Benim yazım Mert'ten farklı olarak; onu yaptık, buraya gittik, bunu gördük olmayacak, zira kendisi hepsinden bahsetmiş :) ben daha çok "olup olabilecek en soğuk ve en sessiz sakin zamanında Bodrum'a giderek ne hissettiğim" i aktarmaya çalışacağım naçizane... Çünkü insan hayatında geriye dönüp baktığında; yaşadıklarından daha çok o an için neler hissettiklerini hatırlıyor, en azından benim için bu böyle.

Tilkicik koyu Yalıkavak

Öncelikle çok ama çok üşüdüm ve daha önce de belirttiğim gibi üşüdükçe olağanüstü huysuz olabilen biriyim ve dolayısıyla tadım kaçtı bu kadar soğuk karşısında.
Enteresan olan şey; İstanbul kat be kat daha soğuktu biz giderken ve döndüğümüzde de öyleydi ama insan evine girdiğinde içinin de ısındığından olsa gerek İstanbul' da bu kadar üşümemiştim.
Gel gelelim Bodrumda bir Ocak ayına... Son gidişimden bu yana en az 15 sene olmuştur, açıkçası ne kendisi ne de hissettirdikleri pek de değişiklik göstermemiş. Bir huzur, bir dinginlik, bir yavaşlık ve sakinlik...Ha-yat-dur-muş- gi-bi !!!
İnsanın ayak uydurması zor gerçekten bir anda. Daha önce bahsetmiştim yoğun bir tempom var İstanbul' da. Hem trafik hem de işim sebebiyle, Bodruma ilk geldigim günün sabahında boşluğa düşmüş gibi hissettim, gerçi 2 telefonum iki ayrı yerden, sabah 9 itibariyle durmasa da; inanın yine de hadi mübalağa yapmayım durmuş diyerek ama gerçekten yavaş çekimde her şey Bodrumda.
Beni güvende ve mutlu hissettirenlerin başında, her gün Bodrum Starbucks'tan kahvemi içebiliyor olmak geldi. İstanbul standartları için ne kadar küçük, Bodrum için ise bir Caramel Macchiato içebilmek ne büyük bir adımdır bilemezsiniz. :) Hele ki benim gibi kahvesiz güne başlayamayanlardansanız.

Lodos, Mandarin ve Bodrum Starbucks


Şaka bir yana her iki günden de her iki akşamından da çok büyük keyif aldım. Bir de rakılardan sonra başka bir paranoyam olduğunu keşfettim şimdiye kadar farketmediğim. Ben gök gürültülü yağmurlu havalarda üzerime yıldırım düşer diye korkuyormuşum, hiç gülüp de kınamayınız zira herkesin korkusu kendine azizim. :)
Mert' in bir önceki yazısına ekleyeceklerim yukarıdaki gibidir; özet olarak çok çok ama çok üşüdüm ve halen benim için adaptasyonunun çok zor olacağına inanıyorum. İçime çok sinen büyüklükte ve bahçesi olan birde çok iyi ısınan bir ev sanırım adaptasyon sorunuma büyük ölçüde fayda sağlayabilir. Öyle sevgi, aşk falan da ısıtmıyor şiirlerdeki gibi, eğer öyle olsaydı bu sorun hiç var olmayabilirdi bizim için 💘

Ocak'ta aşk başkadır

Son olarak arkadaşlarımla kışın Bodrum nasıl olur diye merak etmekteyim ki bu merakımı da 3 hafta sonra gidereceğim, o zamana kadar hayallerle kalalım efendim 💕

Yorumlar

  1. Kışın gitmedim ama güzeldir Bodrum. İnsanın hiçbir şey yapmayası yayılası gelir. Türkiye gibi değildir pek. Telaşesi yoktur. Yaşamayı düşünmesem de mutlaka gezilmesi gereken yerlerden. İyi gezmeler güzel çift :) ❤

    YanıtlaSil
  2. İyi ısınan bir ev kritik bir konu Bodrum için. Ayrıca bu tür tatil yörelerini kışın kafa dinleyip hayatı yavaşlatmak için kullanmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sanırım, benim için de kritik listesinin en üzerinde yer alıyor

      Sil
  3. ha haaa çok hoş yaaa ocakta bodrum hiç aklıma gelmedi bakın benim de yaa, belki eylül ekim nisan mayıs tamam da ocak da nerden çıktııı :) bi dee, aramıza hoşgeldiinizz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbulduuuk :) evet millet gider mersine, biz gideriz tersine gibi bir durum söz konusu sanırım bizde :)

      Sil
  4. Bodrum gibi yerlerin sessiz hali de ayrı güzel. Tercihi sakinlik ve doğallık olanlar yazları pek uğramaz sanırım. Çılgın kalabalıktan uzak bakir yeri kalmış mıdır bilmiyorum ama deniz kıyısı ve tepeler arasında bir yerlerde bahçe içinde sade vekendin kokan kuzineli bir ev hayali bana nasıl iyi geldi.. Gönlünüzce olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kışı ayrı, yazı ayrı güzel ve birbirinden tamamen ayrı iki farklı hayat tarzı gerçekten.

      Sil
  5. Ne kadar samimi bir yazı olmuş 😊 takibe aldım blogumada beklerim sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, elimden geldigince filtresiz yazmaya çalışıyorum, begenmenize sevindim ;)

      Sil
  6. Üsümek tatsiz olur gerçekten ama düzen kurunca bir yolunu bulursunuz sanirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu konuya çözüm bulamazsak, gitme kararı da alamam kendi açımdan, çözüm şart ;)

      Sil
  7. Eğer Ocakta gidiliyorsa Bodrum'a gerçekten baya bi farklı olmuştur😂 Artık iyi tatiller mi diyim ne diyim bilemedim?😂😂💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eger tatil kafa dinlemek ve zihin boşaltmak demekse sizin için, evet iyi tatiller diyebilirsiniz ;) çok teşekkürler

      Sil
  8. Eğlendiğiniz yer güzeldir.Güzel bir paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, hem eglence hem dinlence oluyor aslında Bodrum kış aylarında, ikisi bir arada..

      Sil
  9. Kışın da güzel Bodrum. Denemekte fayda var, sanırım ikiniz de seviyorsunuz. Ben gerçi Milas'ın Boğaziçi köyüne yakın sitelerden birine gidiyorum. Yakın yerler. Ama çok seviyorum kışın ben oraları. Şimdi Mert'in yazısını da okuyayım. Sanki okudum ama şansa bırakmayayım.
    Şimşek ve gök gürültüsü, çığlıklar atarak en ücra köşeleri bulmaya çalışırız kızımla :)) Yılbaşında oradaydım. Genç olsam duramazdım belki de.
    Neşeli bir yazıydı. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler güzel yorumunuz için, vee evet kesinlikle kışı da ayrı güzel, sevgiler

      Sil
  10. Merhaba Efendim Ne kadar güzel eğlenmişsiniz Güzel bir paylaşım olmuş Mutluluğunuz Daim olsun Sevgiler ...:)

    YanıtlaSil
  11. Eşimle Bodrum'a yerleşeli yaklaşık 2 sene oldu. Biz kendi içimize kapanık, 2 kişilik bir yaşam sürüyoruz. Erken emeklilik gibi bir şey oldu bu :) Ama, halimizden memnunuz yalan yok. Bodrum yazın başka, kışın başka güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süper, hayallerimizi gerçekleştirebilenlerdensiniz demek :) Erken emeklilik çok bana göre bir şey degil gibi duruyor ama farklı bir hayat sürmek de mümkün göründü bana kışın da, öyle degil mi ;)

      Sil
    2. Kesinlikle :) Burada birçok insan kışın da gayet sosyal. Biz böyleyiz eşimle demek istedim :) sevgiler

      Sil
  12. ocakta mı bodrum mu? ben de soğuğu hiç sevmem, oraya yerleşmeyi düşünüyorsunuz galiba aşamaları merak ettim takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak'ta Bodrum, hatta şimdi Şubat'ta Bodrum da geliyor, yolda :)

      Sil
  13. Bodrum severim ama yazın kışın ısınma sıkıntısı beni hep ürkütmüştür :) sizi takipteyim artık merakla yazılarınızı bekleyeceğim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi ürkütmesinde haklıymış, Bodrum da gayet soguk olabiliyormuş, test edildi kanıtlandı ;)

      Sil
  14. Çok sevdim yazınızı, anlatımınızı. Üşümeyi sevmem ama bizim de eşimle İstanbul'dan kaçasımız var.Hem de çok...Bir kez denedik. Gemlik'e yerleştik ama olmadı, geri döndük İstanbul'a. Lakin umudumuzu kaybetmiş değiliz.Merakla takip edeceğim sizi.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler güzel yorumunuz için, umarım siz de biz de hayal ettigimiz bir hayatı gerçekleştirebilenler ve bu tercihinden dolayı pişmanlık yaşamayanlar kervanına katılabiliriz

      Sil
  15. Gerçekten çok güzel bir blog olmuş, bayıldım.Hikayenin geri kalanını merakla bekliyorum, umarım her şey çok güzel olur. Eşimde sık sık Marmaris'e yerleşmekten bahseder ben yaşayamam, kışın ne yapacağız diye hep iteliyorum bu teklifi sizin hikaye bizi de Marmarise götürür mü yoksa tamamen mi vazgeçeriz zamanla göreceğiz. Takipteyim, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Esra Hanım, ben de şahsen merakla bekliyorum; bir vazgeçiş mi bir vazgeçilmezlikle mi sonuçlanacak :)

      Sil
  16. Blogunuz cok keyifli, bana da beklerim, sizi takipteyim

    http://gezgiccift.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  17. Ne tatlı bir blogsunuz siz yaa :) Sanırım Bodrum'a yerleşme hayalleri/planları var. Kışın nasıldır bilmem ama Bodrum'un yazını söylemeye gerek yok biliyorsunuzdur zaten. Müthiş bir yer bence Bodrum. Ama sahildeki bir çok yer gibi kışları soğuk ve sakin geçeceğinden eminim. Gerçi ısınma problemi daha kolay ortadan kaldırılabilecek gibi duruyor. Sakinlik için bir şey diyemeyeceğim. İstanbul'un hengamesinden kaçıyorsanız cazip gibi görünüyor.
    Umarım hayalleriniz ile gerçekleriniz en optimum noktada kesişir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, umarım herkesin hayallerini gerçekleştirebildigi bir sene olur 2017, buna hepimizin çok ihtiyacı var

      Sil
    2. Canım bizimki 2018 yazına, hatırlatayım istedim :)

      Sil
  18. Blogunuz çok güzeel.Hemen takibe aldım. :)

    YanıtlaSil
  19. Güzel yerler her mevsim güzel olmalı ben hiç gitmedim gerçi ahkam kesmek istemiyorum:)genel olarak öyle düşündüm. Bu arada yıldırımdan ödüm kopar, evlerimizde paratoner filan yok tabii ki burası Türkiye sonuçta:( kedim Bücürük'ü de alıp masaların altına girmişliğim var:)))
    Çok güzel bir blog. Aşkınız daim olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tesekkurler, korkumda yalnız degilmisim :)

      Sil
  20. Üşüme konusunda size katılıyorum çok üşüyen biri olarak ama sessizliği ve sakinliği herhalde çok güzeldir şimdilerde :). Sakin ortamları seven biri olarak yazın kalabalığına tercih ederim. Hayallerinize, hedeflerinize kavuştuğunuz bir yıl olması dileğimle herşey gönlünüzce olsun inşallah :). Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tesekkurler, umarım hepimizin hayallerine kavustugu bir yıl olur, sevgiler

      Sil
  21. yazıyı okurken bile içimi bin dinginlik huzur kapladı. zira İstanbulun trafiğinden telaşından insanların birbirine olan saygısızlığından o kadar bıkmışım ki :) galiba benim tatil zamanım gelmiş en kısa sürede bir yerlere kaçmam lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bodrum'a gidin, bir sıfırlayın kendinizi, zira ben Şubat sıfırlamasını yasayabilmek icin orada olacagım ;)

      Sil
  22. Bodruma hiç gitmedim ama hep merak ederdim. Ama yazları tv'de gördüğümüz değil şimdiki bodrumu merak ediyordum. Sayenizde öğrendim :) inşallah birgün gidebilirim ve inşallah birgün hayırlısıyla hayalinizi yaşarsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka kışın da ziyaret edilmesi gereken bir yer, bizim gibi Ocak yerine daha bir Mart sonunu tercih ederseniz sanırım daha mutlu olabilirsiniz :) umarım, hayırlısıysa, tesekkurler

      Sil
  23. Her mevsim ayrı güzel Bodrum 'da .Fırsatım olsa da gidebilsem keşke ;) Takibe aldım , blogunuza da bayıldım .

    YanıtlaSil
  24. Her mevsimini ayrı severim Bodrumun, ama o soğuğu çekilmez kış aylarında. Ama ıssız sokakları sanki bana bırakmışlar gibi his yaratır bende:) Buralar hep benimdi diye gezerim, Bodrum aşkı bir başka aşk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Bodrum, baska ask" bayıldım.. cok tesekkurler

      Sil
  25. Bodrum her mevsim de ayrı güzel :) aslında genel olarak Muğla güzel...Tabi yazın tadı başka ; bir de İstanbul çok daha fazla soğuk Muğla'dan

    YanıtlaSil
  26. En güzelini siz yapıyorsunuz hem iş hem tatil gibi.Hayatın tadını çıkarıyorsunuz imrendim size :)

    YanıtlaSil
  27. üşümek dışında en güzel zamanmış aslında :) sessiz sakin yavaş hayat istanbul dan sonra düşünmesi bile iyi geldi :)

    YanıtlaSil
  28. 2 günlüğüne yine Bodrumdayım döndükten sonra gözlemlere devam :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuzu heyecanla bekliyoruz :)