Bodruma yerleşmek konulu bloğun amacı

Bu blog henüz fikir aşamasında olan bir hayalin peşinden koşan karı kocanın yaşadıkları ve yaşayacakları zorlukları, çatışmaları, mutlulukları, heyecanları, beklentileri ve kaygıları içerecek şekilde tasarlandı. Hedefimiz 2018 Haziran ayında Bodrum'da yaşıyor olmak ve böylelikle oğlumuz Ege’yi ilköğretim hayatına Bodrum'da başlatabilmek.

Bloğumuzun iki yazarı var eşim Müge ve ben. İkimiz de birbirimizden bağımsız bloğa giriş yapıp yazabiliyoruz. Bodruma yerleşmek konulu bu yazılar bize hayalimizi daha iyi analiz etme fırsatı verecek, süreç içinde kaygılarımızın geldiği noktayı gösterecek ve bu hayali gerçekten isteyip istemediğimizi ortaya koyacak. Bodruma yerleşmek hayalini gerçekleştirdiğimizde nelerden vazgeçmemiz gerektiğini buna karşılık neleri kazanacağımızı, hangi tarafın ağır bastığını göreceğiz. Ve bu süreçte kimin bu hayali daha çok istediğini göreceğiz. Belki vazgeçeceğiz, kalmanın daha mantıklı olduğuna karar vereceğiz, belki de mutlu son ile bloğun Bodrum versiyonunu yazmaya başlayacağız. Yazılarımız kimi zaman karşı tarafa cevap şeklinde, kimi zaman mevcut yaşantımızdan kesitler, kimi zaman da tespitlerden oluşacak.
Bu girizgâhın ardından küçük bir sahil kasabasında yaşamaya karar veren şehirli hayat tiplerine bir bakalım. Burada 4 tip hayattan söz edebiliriz;
     - Bir numarada iş nedeniyle tayin olup giden kesim. Bunlar mecburen gittikleri için pek mutlu olamazlar, yaşadığı şehir hayatını gittiği küçük kasabada bulamayacağı için yeni ortamlarına ayak uydurmaları çok uzun sürer, geri dönme ihtimalleri yüksek olan kesim bunlardır. Kalıcı olmaları kasaba hayatına uyumuyla doğru orantılıdır.
     - İki numarada medeni durumunda oluşan sıkıntılar nedeniyle yaşadığı şehirden kaçanlar var. Bu kategoridekileri ayrılıkla biten evlilik mensupları, hiç evlenmeyip uzun süreli ilişkileri bitenler, hatta iş hayatından dibe vuranlar şeklinde sıralayabiliriz. Yaşadığı hayatı bu sebeplerden terk edenlerin aradığını küçük sahil kasabasında bulması pek olası değil diye düşünüyorum. Bunlar para olduğu sürece mutlu olacak kesimdir.
     - Üç numarada ise metropol hayatının rutininden bıkmış beyaz yakalıları sayabiliriz. Daha organik, daha stressiz bir yaşam sürme peşindedirler. Eğer kasabada mesleklerini yapma imkânı bulabilirlerse kalıcıdırlar. Evli ve hatta çocuklu olması handikaptır ancak hepsini bir dengeye oturtursa en mutlu olacak kesimdir. Rutin gelirleri olmadan yada dünyalığını yapmadan bu işe kalkışmaları oldukça risklidir, sonu hüsran ile sonuçlanabilir.
     - Son olarak emekliler ki bu kategoride olanların bir ev alacak durumları varsa ömürlerinin sonuna kadar hayatın tadını çıkarabilirler. 

Biz üçüncü kategorinin zorluk seviyesi hard olan bölümündeyiz. Ancak başarırsak en mutlu olacak kesimiz. 
Düşünsenize hayalini kurduğunuz sahil kasabasında en sevdiklerinizle beraber bir hayat. 

Yorumlar

  1. Blogun kuruluş amacı bir hayalin peşinden gitmek. Bu bile başlı başına çok güzel bir şey.

    YanıtlaSil
  2. Şablonu tutturamasamda hedef harika

    YanıtlaSil
  3. merhaba, umarım başarırsınız. bizlere de ilham olursunuz.
    belki çoktan görmüşsünüzdür. ben yine de yazayım. bu işi başaranlardan biri. ahmet coka. kaçış planı isimli blogu var. faydası olur belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım başarırız ve ilham oluruz bizim gibi bu hayalin peşinden koşanlara. Herkesin o kadar ihtiyacı var ki güzel hayaller kurmaya; Herkes çok bunaldı, çok gerildi şu günlerde, 2016 bitmek bilmedi resmen. Umarım ülkemiz ve herkes için herşey yolunda gider. Evet Coka nın blogunu beğenerek takip ediyorum.

      Sil
  4. Takip etmek istedim. Ancak forbidden uyarısı çıktı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ taraftaki izleyiciler kısmından takip edebilirsiniz. Şimdi denedim sorun yok.

      Sil
    2. Geçmişi sildiğiniz zaman sorun kalmıyor, crome yada kullandığınız web browserın geçmiş tarama verilerini temizleyiniz.

      Sil
  5. Eşinizle blog yazmanız harika olmuş öncelikle.Ortak hayal üzerine bağımsız ama birlikte blog yazmanızı tebrik ederim.Hayallerin kamera arkası endişeler giderilir ve isteklerinize kavuşursunuz dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fikir enteresan oldu, belki vakit bulup söyleyemediklerimizi belkide dilimizin ucuna gelip boşver dediklerimizi bu blog sayesinde aktarabileceğiz. İnsan yazarken daha mantıklı düşünebiliyor her konuda. Bakalım nelerle karşılaşacağız. Teşekkürler güzel dilekleriniz için.

      Sil
  6. Hayallerin pesinden gitmeniz ne güzel. Esimle ben de yillar önce Avusturyaya yerlesme hayali kurup gerceklestirmistik. Iyi ki yapmisiz diyoruz simdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper yapmışsınız. Hayatını böyle her yönüyle değiştirme cesareti gösteren insanlara hayranım. Paylaşmış mıydınız bu başarınızı bloğunuzda ? Okumak isteriz

      Sil
  7. Hayırlı olsun güzel blogunuz.
    Ziyaretiniz için teşekkür ederim, ben de takibe aldım.

    Http://Daginikanne.Blogspot.Com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, biz de takipteyiz, blogunuzda çok güzel bilgiler var.

      Sil
  8. Merhabalar,
    Yıllardır kalbi, aklı, ruhu Ege'de olan; bu amaçla üniversitede İzmir'e gidip sonrasında orada kalırım diye hayal ederken kendini Gaziantep'te bulan; üniversite bitince 6 aylık bir iş arama sürecinin ardından iş hayatına Ankara'da başlayan biri olarak blogunuzun sıkı takipçisi olacağım bundan böyle :)
    Her sabah ağlayarak işe gidiyor ve her akşam sabredersem sonunda Ege'ye yerleşmenin bir yolunu bulacağım diyorum. Belki sayenizde bir yolunu bulurum bende :) Her şey gönlünüzce olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz ve içten dilekleriniz için çok teşekkürler, herkes hayalinin peşinden koşarken ömür geçiyor, herkesin hayalini bir an önce gerçekleştirmesi dileğiyle...

      Sil
  9. Umarım hayalleriniz gerçekleşir. Bodrum çok güzel bir şehir, daha önce tatil için gitmiştim ben de. Çok çok güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayalimizin peşinden koşmaya devam ediyoruz, umarım ulaşırız. Bu arada yemek tarifleriniz çok hoş.

      Sil
  10. Merhaba, biz 4 yıldır Bodrum'dayız. İlk gruptanız, tayinle gelenlerden. 12 ay yaşamaya karar verenler için en önemli ik konu: Ev ve Geçinmek. Ev konusunda zamanla tecrübe kazanıyor ve kend çözümlerinizi üretiyorsunuz. Soba kesinlikle olmalı ama gelir durumu iyiyse yeni evlerin hepsi yerden ısıtmalı, biz 16 bin liraya ısı pompası denen bir sistem yaptırdık ve ayda 500-600 lira elektrik faturası ödüyoruz. Blogumda bahsediyorum bir çok şeyden, okul, kreş vs.

    Egede yaşamak deyince Serdar Benli'nin blogu bir hazine. Egenin bir ruhu var ve bu ruh İstanbul konforunda yaşayıp, avmden çıkmadan, üşümeye razı olmadan sahil kasabası hissiyatında olmanın neden mümkün olmadığını çok güzel anlatıyor.

    Bodrum artık o kadar göç alıyor ki çoğu Ege-sever daha sakin yerlere kaçmayı düşler oldu.

    Herşey gönlünüzce olsun. Bekliyorum sayfama .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgi dolu yorumunuz için teşekkürler, ev, ısınma hepsini yaşayarak göreceğiz hayalimize kabuşursak. Bu noktada hayalimiz yaklaştığı zaman sizden destek almak isteriz. Soracağımız o kadar şey olacak ki :)
      Blogunuzu takibe aldım;
      http://kalemimdenhayat.blogspot.com.tr/

      Teşekkürler

      Sil
  11. Teşekkürler güzel dilekleriniz için...

    YanıtlaSil
  12. Hayallerle başlayan bir hayatın olması için sanırım. İstemek, arzulamak, çalışmak, birleştiğinde bir hedef haline geliyor. Hedeflerde ancak sabretmekle ve o yolda yapacağımız mücadeleyle başarabildiğinizi düşünüyorum. Umarım isteklerinizi ulaşırsınız.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin başardıklarınızı okuyunca bizim hedefimiz sadece bir başlangıç kalıyor. Güzel dilerkleriniz için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Zaten hedeflerinizi ulaşmak için bir yerden başlamak gerekiyor. Siz o başlangıcı gerçekleştirmiş siniz. Artık hedefe ulaşmak için beklemek ve sabretmek kalıyor.
      Saygılarımla.

      Sil
  13. herkese göre değişiyor beklentiler aslında, biz 10 seneyi doldurduk Bodrumda, ama aynı zamanda gelen ve yapamayıp geri dönenler de oldu.
    Bizim hedefimiz sakin hayattı mesela, ama Bodrum gitgide kalabalıklaşmaya başladı, daha sakin yerler düşünmeye başladık:)
    Her türlü aktiviteyi bulabilir, dilediğiniz gibi yaşayabilirsiniz burada, ister gezin, gece hayatı yaşayın, ister bizim gibi yerlisi gibi yaşayın, Bodrum'un en güzel tarafı bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bodrum ve blog konularında ne kadar tecrübelisiniz, bizse daha yolun başındayız iki kulvarda da, size çokça danışabiliriz umarım bu süreçte

      Sil
    2. ne zaman isterseniz elimden geldiğince cevaplarım

      Sil
  14. Rutin bloglardan çok farklısınız bu yüzden tebrikler. Hayaliniz bizimde hayalimiz aslında ama sizin kadar yakın zamanda gerçekleştirmeyi düşünmüyoruz :)). Keyifle takip ediyorum yazılarınızı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için, size de sağlıklı doğumlar dileriz

      Sil

Yorum Gönder

Yorumunuzu heyecanla bekliyoruz :)